Humus: resep

Piring hummus minangka panganan sing populer banget (lan ora mung ing Mediterania). Nyebutake sajian iki bisa ditemokake ing karya kuna Homer "Iliad". Klasik hummus yaiku pasta sing digawe saka daging babi sing dimasak lan disigar. Kompos bisa uga kalebu lenga zaitun lan wijen, sesame (wijen) pasta utawa wiji wijen, bawang putih, paprika, jus lemon, lan kadhangkala uga produk lan bumbu liyane. Ing basa Ibrani lan Arab, tembung "hummus" tegese mung "kacang polong" (mabut), lan sajian sing digawe dhéwé. Humus banget populer ing kabeh negara ing Timur Tengah, India, Turki, Amerika Serikat. Ing akèh negara wis didol ing wangun siap-siap.


Resep kanggo hummus

Kita menehi resep klasik kanggo hummus.

Úa:

Preparation:

Pitik bakal diwenehi banyu sing nggodhok lan ditinggal ing wayah wengi. Esuke, banyu uyah lan kulit kacang polong. Maneh, isi banyu resik kang resik, wis ana ing cangkir. Sijine kentel ing geni, nggawa menyang godhok lan cook kanggo babagan 10 menit. We pour banyu lan banjur mbilas maneh - manipulasi iki perlu kanggo nyuda konsonan "musikal" ora karu. Maneh, isi banyu sing resik lan cook nganti siap. Ayo uyah banyu. Ayo nyenengake kacang goreng sing wis masak lan jeblug menyang homogene utawa kita bakal crush dening tangan (sampeyan bisa nggunakake gilingan meat). Tambah butter lan disigar bawang. Hummus dasar siap. Sampeyan bisa nambah macem-macem pangisi sing nemtokake rasa, ing kasus kita iku jus lemon lan rempah-rempah. Sampeyan bisa nambah godhong aromatik sing digrem. Siap hummus ing wadhah tertutup ing jam ing kulkas lan sampeyan bisa nyebar roti panci, roti pita utawa irisan roti.

Versi Amérika

Amerika, sing dikepengini - kemul sing warni saka bangsa, kene manggon pengungsi saka sak ndonya. Mulane hummus iku sajian misuwur ing AS, nanging masak ing kene kanthi cara dhewe. Amerika kayata suplemen macem-macem kanggo hummus - coklat, tomat, labu puree, papak. Kita bakal nyoba cook hummus karo kacang cemara.

Úa:

Preparation:

Nyiyapake hummus karo kacang cemara meh padha karo versi klasik. Nanging, sawise versi tradisional siap, goreng ing nanas (luwih gampang) kacang cedar lan tuangake menyang massa total. Kacang-kacangan bakal nggawe rasa sing luwih asring lan menarik.

Kanthi apa sampeyan mangan hummus?

Sacara tradisional, hummus dilayani karo pita (roti, kue), lavash, karo keripik jagung. Wiwit hummus minangka tempel, saengga nyebarake roti, roti pita utawa roti irisan. Uga, sampeyan bisa tomat, lada manis, eggplants, zucchini lan sayuran liyane karo hummus.

Apa gunane kanggo hummus?

Hummus ngandhut akeh protein nabati sing terkenal lan bahan-bahan sing migunani, utamane, serat dietary, vitamin, lemak tak jenuh, asam folat, kalium, zat lan senyawa besi. Masakan iki mung golek vegetarian, vegan lan wong sing dikontraindiksi ing panganan sing gluten lan gluten. Humus bisa digunakake ing nutrisi diet, sajrone pasa.

Pasugatan karo hummus

Piring iki bisa digunakake ora mung minangka cemilan utawa massa sandwich, bisa dadi bahan kanggo masak masakan liyane. Sampeyan bisa, contone, masak endhog diiseni karo hummus - banget prasaja lan perayaan. Sampeyan bisa nggunakake minangka sandhangan kanggo salad - contone, saka daging ditambah, sayuran, tomat, paprika lan endhog lonceng. Kabeh pinggan mangkuk iki bakal nambah tlaga oranye.