Museum Sejarah Alam Slovenia

Museum Sejarah Alam Slovenia nduweni masa lalu sing padha kaya Museum Nasional Slovenia . Padha uga dumunung ing bangunan sing padha. Bagéyan saka pameran Museum Sejarah Alam dijupuk saka Museum Nasional. Pengunjung diwenehi maneka warna conto sing nuduhake owah-owahan ing ilmu alam lan biologi.

Apa sing menarik babagan museum iki?

Ing bangunan modern, sing dibangun dening arsitek Vienne Wilhelm Resorie lan mandor Wilhelm Treo saka Ljubljana , museum iki wis dumunung wiwit taun 1885. Ngemot akeh koleksi lan pameran sing menarik, ing antarane sampeyan bisa ndhaftar ing ngisor iki:

  1. Simbol utama museum sejarah alam yaiku kerangka gedhe saka mammoth, sing ditemokake ing taun 1938 ing Kamnik.
  2. Ing taun 2005, ing antarane pameran muncul kerangka liyane - finvala wadon (whale). Dheweke ditemokake ing 2003 ing pesisir Slovenia. Pameran iki dadi bagian pameran wiwit musim gugur 2011.
  3. Museum Sejarah Alam Slovenia narik kawigatosan para turis uga kanthi eksposisi sumber daya alam gedhe. Padha dikumpulake saka macem-macem negara, ing antarane pameran yaiku balung saka paus sing kudu ditibakake.
  4. Salah siji koleksi penting museum iki yaiku mineral, sing dikumpulake dening Sigmund Zois, sejarawan sing pinunjul. Antarane pameran ana mineral sing dijenengi kanggo menehi pakurmatan. Kene sampeyan uga bisa ndeleng cangkang saka moluska.
  5. Akeh manungsa waé sing dibayar kanggo manuk, reptil, lan mamalia sing manggon ing Slovenia.

Informasi kanggo wisatawan

Museum Sejarah Alam Slovenia dibuka saka jam 10:00 nganti 18:00 saka Senin nganti Minggu, lan mung ing Kamis, institusi kasebut ditutup ing jam 20:00. Non-kerja dina iku dina dina libur. Museum iki ngemot seminar kanggo bocah-bocah, nalika bocah diwenehake menyang lingkungan.

Ana toko ing ngendi sampeyan bisa tuku souvenir asli kanggo kanca-kanca. Nggawe foto utawa video tanpa ijin saka kepala museum iku ora mungkin. Minangka museum nduweni pirang-pirang lawang, saben wong direncanakake kanggo kabutuhan wong tartamtu. Contone, kanggo pangguna kursi roda ana lawang saka Prešerenova Street.

Carane kanggo njaluk ana?

Muséum bisa dituju kanthi nyusul atraksi kaya Taman Tivoli , gedung Parlemen lan Gedung Opera. Saka tengah menyang museum bisa dituju kanthi mlaku, lan wilayah liyane bisa ditemokake kanthi nomer bus 18.