Menara Rejepagic


Menara Rejepagichi minangka salah sawijining panggonan budaya lan sajarah sing paling kerep dipaparake ing Kabupaten Plava ing Montenegro. Iki minangka monumen arsitektur fortifikasi omah-omah Islam, wiwit abad kaping-17.

Lokasi:

Menara iki dumunung ing tengah Plava, ing tlatah lawas, ing sisih lor saka dalan utama, ing jarak cedhak karo sisa-sisa benteng abad pertengahan.

Sejarah nggawe

Miturut data sajarah dhasar, bèntèng iki dibangun ing taun 1671 kanthi upaya Hasan-Bek Rejepagich. Tujuan menara iki kanggo ngiyataken pasukan pertahanan kutha lan nglindhungi serangan suku-suku Banjani sing manggon ing pinggir. Kanggo nindakake iki, iki diselehake ing panggonan kang dhuwur, sing trep kanggo ngontrol lingkungan. Miturut informasi liyane, Menara Rejepagichi wis ana wiwit abad kaping 15, lan pangarangnya Ali-Bek Rejepagic minangka leluhur Hasan-Bek.

Ing abad XVI-XVII. Menara iki ora mung bangunan bertahan ing Plav. Ing wektu kuwi, sawetara benteng padha disatuku lan dikubengi tembok siji, ing ngendi ekonomi ana. Sayange, kanggo dina iki mung Menara Rejepag sing wis slamet, sing dadi simbol kutha.

Apa sing menarik babagan Menara Rejepagic?

Fitur paling penting saka struktur yaiku menara sing nduweni dhuwur banget lan alat asli saka lantai ndhuwur, sing nekanake fungsi pertahanan. Ing versi asliné, struktur mung ana rong lantai, tembok watu sing kuwat (kekandelané luwih saka siji meter), cedhak tembok menara lan tembakan. Sajrone wektu, lantai 3 dibangun, digawe saka kayu kanthi gaya Turki khas. Iki diarani "chardak" (čardak).

Ing sangisore menara ana ruang paling ngisor, kang digunakake minangka papan perlindungan hewani, lan uga dadi repositori kanggo serealia lan pasokan pangan. Ing lantai siji gedhung ana pawon, luwih dhuwur - kamar tambahan, lan lantai paling dhuwur ana omah. Ing pinggir Menara Rejepagicha, sampeyan bisa ndeleng struktur kayu sing dijuluki "erkeri" (erkeri), nyimpen stok roti, ngatur bathi Turki (hamam) lan ngatur pembuangan sampah. Kanggo pendakian ing jubin ndhuwur, loro staircases diwenehake - langkah njero lan njaba. Nanging, perlu ditemokake yen njaba wis diijini digunakake mung ing wayah awan, supaya ing wayah wengi menara ora bisa ditentokake.

Carane kanggo njaluk ana?

Kutha Plav, ing Menara Rejepagic, dumunung adoh saka pesisir Adriatik lan resort utama ing negara kasebut . Nanging thanks kanggo sistem dawa sing dikembangaké kanthi apik ing Montenegro, sampeyan bisa kanthi gampang tekan tujuan sampeyan ing mobil pribadi utawa sing disewa . Sampeyan uga bisa njupuk mendhoan utawa pindhah karo grup tur kanthi bus.