Penemu surya air

Sajrone kenaikan total ing rega wong nyoba manggon luwih ekonomis. Bab iki lan sarana, sing diwenehake kanthi tarif sing dhuwur banget, tambah taun. Sing paling ngepenake pisanan kabeh ngobati omah lan nginstal kolektor hawa surya, sing ngijini sampeyan nggunakake listrik lan sebagéyan ngobati omah omah lan sarana.

Apa pengumpul hawa-surya?

Rancangan ora rumit iki minangka kothak ing ngendi reflektor dumunung, lan langsung pipo, nalika pemanasan udara gumantung akibat efek omah kaca. Udhara sing adhem saka dalan utawa kamar nemu menyang kolektor lan, thanks kanggo sinar matahari, heats munggah. Sawise iku, lumebu ing konverter liwat flanges, lan banjur energi kasil ing akumulasi, sawise iku bisa dikonsumsi ing discretion saka host.

Lan senadyan pengisi surya udara kanggo pemanasan ing wilayah lor ora bisa dadi alternatif kanggo pemanasan tradisional amarga temperatur sing kurang banget lan awan cendhak, bisa digunakake minangka metode tambahan. Iku, setengah bakal dijupuk dening kolektor kasebut, yen dimensi kasebut cocog karo konsumsi.

Jinis pengumpul surya hawa

Ana sawetara jinis pemanasan piranti solar. Iki bisa dipérang dadi akumulasi, cair rata lan udhara. Kajaba iku, panuku beda-beda miturut syarat suhu lan yaiku:

Perhitungan kolektor hawa tata surya

Kanggo ngumpulake udara, kolektor hawa sing surya butuh penggemar. Daya kasebut gumantung ing area kamar lan ukuran kothak dhewe kolektor. Rata-rata, sampeyan kudu milih sing nduweni kapasitas sekitar 250 m3 / sup3 / jam.

Saliyane penggemar, pitungan sing bener saka ukuran kolektor perlu lan yen ora ana kemungkinan kanggo ngetung kabeh dhewe, luwih apik dipercaya menyang spesialis. Sawise kabeh, saben rinci penting ing bisnis iki - lapisan jampel, kekandelan tembok kothak lan kaca, werna ing ngendi kolektor ditata.

Jangkoan layanan kolektor kuwi kira-kira 20 taun, saengga wis ngenteni saksuwene cilik, sampeyan bisa entuk bayaran maneh ing enem wulan sabanjure.