Museum Seni lan Budaya "Patak"


Dumunung ing pinggiran ibukutha Wellington, New Zealand , kutha Porirua, Museum Seni lan Budaya "Patak" entices ora mung wisatawan nanging uga warga lokal. Sawise kabeh, iki minangka papan sing unik, sing ngandhut eksposisi sing paling menarik sing nuduhake seni suku Maori, pulo-pulo pribumi Samudra Pasifik, uga wakil negara liya.

Museum kasebut nduweni galeri seni, perpustakaan, eksposisi musik sing unik, taman Jepang lan kafe - sing nggawe komplek musium, sing kaya oasis budaya ora mung saka Porirua, nanging kabeh Selandia Anyar.

Sejarah nggawe

Muséum iki diadegaké taun 1997 ing sangisoré sawetara organisasi, ing antarané yaiku Asosiasi Bisnis Kota Porirua, Dewan Budaya lan Seni Komunitas Mana. Originally, museum iki ana ing Takapuwahiya, ing ngendi Museum Kota Porirua sapisan tumindak.

Lan ing taun 1998 Museum dipindhah menyang alamat anyar, menyang panggonan ing ngendi kabeh kondisi kanggo nggawe eksposisi anyar lan galeri sing wiyar digawe. Uga, panitia museum nyusun halaman, perpustakaan, ruang konferensi, taman Jepang.

Apa sampeyan bisa ndeleng ing aula Museum?

Lembaga budaya ana ing sangisore para wisatawan lan warga lokal. Saben taun dibukak dening luwih saka 150 ewu wong. Saben balai museum, departemen ing sawijining cara dhewe apik lan unik.

Contone, Perpustakaan wis nglumpukake luwih saka 140.000 buku saka macem-macem subjek. Lan ing taun 2000, sawijining departemen bocah dibukak.

Galeri Seni nampilake akeh karya seni sing menarik, saka Selandia Anyar lan pulo Pasifik liyane.

The Melody Farm bakal nyenengake para penggemar musik. Sawise kabeh, iki museum nyata musik - ora mung etnis, Pasifik, nanging uga klasik. Departemen iki nyedhiyakake macem-macem karya lan pituduh kanggo luwih saka 80 taun - wiwit taun 80-an tekan abad ke-60 nganti abad ke-60 ing abad kaping-20.

Kanggo ngilangi kebon Jepang, para ahli saka Tanah Rising Sun diundang - padha gawe tiruan kombinasi banyu lan gunung sing becik. Iki digunakake kerikil khusus, pecahan rock.

Alamat lan jam buka

Museum Seni lan Budaya "Pataka" dumunung ing kutha Porirua ing persimpangan dalan Noria lan Parumoana. Saka Wellington, sampeyan bisa teka ana bis, bis utawa taksi komuter.

Pintu mlebu museum gratis. Lembaga budaya beroperasi saben dinane: wiwit saka Senin nganti Sabtu, pengunjung dijadwal saka jam 10:00 nganti 17:00, lan dina Minggu saka jam 11:00 nganti 16:30.