Nyilem ing Gozo

Nalika sampeyan ngrungokake tembung "Malta," asosiasi saka sejarah sekolah lan pawulangan geografi ditemokake: misale jek yen ana urip ksatria lan misale jek sawetara benteng dibangun ing Malta . Sanadyan sampeyan ngerti luwih akeh bab pulo iki, Malta ora kena digandhengake karo surfing lan nyelam, nanging kanthi sia-sia, amarga ana panggonan sing ayu, utamané ing Gozo Malta.

Endi nyelem?

Dadi, apa sing apik banget kanggo penyelam ing saindhenging Malta ? Pisanan, fitur unik. Iki minangka gambar apik saka garis pantai, lan banyu langit Mediterania, lan jagad paling sugih ing donya. Kajaba iku, ana perairan sing tenang, amarga pasang surut lan pasang surut meh ora ana ing panggonan iki.

Salah sijine jinis nyilem sing paling populer ing Gozo - yaiku nyelidiki maneh, yaiku, nyelehake ing obyek sing kerep ditemoni ing pinggiran lokal. Kajaba iku, guwa-guwa jero Maltese banget menarik kanggo penyelam. Padha kaget karo kaendahan lan arsitektur alam. Jero kedadeyan nyilem biasane ora luwih saka 40 meter, lan fitur garis pantai kaya sing nalika ana badai sampeyan bisa nemokake panggonan sing tenang kanggo nyilem. Coba sawetara panggonan paling populer:

  1. Ing pulo Gozo minangka salah sawijining panggonan paling misuwur ing Eropah - Lubang Biru . Iki sumur jero 26 meter lan dumunung ing jero watu.
  2. Dumunung sampeyan bisa nemokake kedalaman Coral Guwa 22 meter. Punika ing jejere Baya Buaya.
  3. Ing sisih lor pulo kasebut dumunung Reqqa - papan sing menarik banget kanggo penyelam lanjut, luwih saka 30 meter. Tanpa ketaman jero, sampeyan bakal kagum dening kaendahan megah lan jagad ing jero banyu.
  4. Sabanjure kanggo Shlendi Bay, sampeyan bisa nyilem menyang jerone 12 meter kanggo ngujo trowongan alam, ing tembok kang manggon koral, starfish lan alga.

Carane nyekel gelombang?

Sapa bisa nindakake surfing kelas ing Malta, nanging sampeyan kudu nyathet sawetara ciri khas lokal. Karakter sing angel ditemtokake, amarga ana akeh angin sing beda saka Tunisia, Italia, Yunani, Libya. Ing pasang laut ing Laut Mediterania uga meh ora katon.

Menyang surfing ing Gozo, sampeyan kudu ngerti yen iki jenis lotere. Sacara teoritis, sampeyan bisa tetep manggon ing papan iki luwih saka sasi lan ora nemokake gelombang sing pantes, nanging praktik nuduhake sebutan: sering svill biasane teka saka sisih lor-kulon lan lor-wétan.

Panggonan sing paling apik kanggo surfing

Suhu rata-rata banyu segara ing pesisir Maltéter kisaran saka 15 ° C ing sasi kadhemen nganti 26 ° C ing mangsa panas, supaya wêtasan mung bisa dibutuhake sasi Oktober sasi Juni.

Surfers migunani kanggo ngerti yen ing Sliema ing Malta ana toko surfing kanthi macem-macem atribut sing perlu. Saliyane ngobrol lan nyilem ing Gozo, kene sampeyan uga bisa njupuk SUP, kiteboarding, windsurfing. Spesies iki banget populer ing Malta, kaya polo banyu.

Pelayan lan pelukis Maltese sing lorone ana ing komunitas sing diorganisir, saengga, gabung karo wong-wong mau, sampeyan ora bakal dadi piyambak ing kepinginan kanggo nyekel gelombang.

Carane kanggo njaluk ana?

Yen sampeyan kepengin nyelehake ing Gozo, uga ngobrol, sampeyan bakal ora angel teka ing kene. Temokake ing bandara Malta sampeyan bisa njupuk bis, lan banjur pindhah ing ferry menyang pulo Gozo.