Kursi ortopedi

Dina iki, ora mung karyawan kantor ing komputer, nanging uga bocah-bocah sekolah, mahasiswa, ibu-ibu. Amarga pilihan sing salah saka kursi sing ana geger, cacat katon ing sakrum lan stagnasi getih ing panggul cilik. Mung kursi ortopedi ora bakal ningkatake kahanan kesehatan manungsa, sanajan akeh jam kerja lsp. Kaya sing bisa dingerteni saka judhul, kursi iki dadi postur lan ora mbantah fisiologi organisme, utamane yen duwe gangguan ortopedi. Ing macem-macem model kursi ortopedi, ora angel bingung, yen sampeyan ora ngerti tujuan nggawe saben wong.

Jinis kursi

Furnitur ortopedi dipérang dadi: preventif lan koreksi. Kursi jinis sepisanan cocok kanggo bocah lan wong diwasa sing universal. Kursi koreksi minangka unsur penting kanggo perawatan lan inhibisi penyakit serius saka sistem musculoskeletal. Antarane macem-macem kursi ortopedi kanggo dedeg piadeg dibedakake:

  1. Kursi iki didhukung dening dhengkul . Kursi sing paling nyenengake, nanging efektif kanggo wong sing nandhang inflammation saka organ panggul, varises lan radiculitis. Kursi karo roller alus ing ngisor buttocks mindhah paling mbukak saka ngisor bali menyang dhengkul, ngaso ing roller kapindho. Kursi iki sacara artifisial nyangga tengkorak kanggo njupuk defleksi alam maksimum.
  2. Saddle . Iku nyuda stres ing sacrum, nanging akeh pinggiran ndhuwur amarga ora lengkap bali. Kurban kursi duwe anatomi recess kanggo bokong lan protrusion ing ngarep sing ngalangi narrowing saka prau ing wilayah paha. Dodo munggah ing posisi penunggang, supaya akeh hawa lumebu ing paru-paru. Ing pendhak lanang sing ngemot dhonggol karo asma lan bronkitis kronis sing dibutuhake.
  3. Kursi karo engsel . Iki minangka kursi ortopedi anak lan remaja ing hinges sing dipercaya utawa bantalan khusus digawe saka materi sing tahan lama. Kursi mlayu nimbali bocah supaya keseimbangan kanthi cepet lan ngetutake postur, kaya nalika latihan olahraga. Reliably nyetel yayasan kanggo pangembangan sehat saka balung mburi lan panggul. Ing wong diwasa, perlu iki uga nandhang masalah sing ana karo kolom vertebral;
  4. Kursi lan kursi ergonomis kanggo komputer . Gamer, freelancer, programer perlu kursi khusus, amarga padha nglampahi dina kerja non-standar full-time lungguh.

Cara milih kursi ortopedi kanggo komputer?

Kursi sing bisa digunakake ora mung minangka ortopedi. Penting ngetrapake comfort backrest lan tutup jog, panganggo mekanisme lan pigura. Sumangga sampeyan priksa manawa sampeyan kudu ngenteni ing kono - Furnitur kanthi struktur pendukung logam sing dipercaya ora bisa murah. Karakteristik kursi ergonomis kalebu: