Taman Nasional Kora


Lelungan menyang Kenya nyedhiyakake kesempatan unik kanggo ngerteni alam bawana Afrika lan kanggo ngidhentifikasi budaya lan adat istiadat masyarakat lokal. Kene, meh saben langkah, ana taman alam lan cadangan, salah sijine Taman Nasional Kora.

Sejarah Taman Nasional

Ing taun 1973, wilayah Taman Kora disetujui minangka cadangan alam. Minangka taman nasional, Kora dikenal wiwit taun 1989. Jenengé banget digandhengake karo jeneng bek asal George Adams. Ilmuwan iki ngancik 20 taun ing taman, nglakoni perawatan lan rehabilitasi pemangsa lokal. George Adams, bebarengan karo asistenipun Tony Fitzjon, nglawan pemburu, lan uga ngupayakake manawa cadangan Kora diwenehi status taman nasional, sing kedadeyan nalika taun 1898 sawise George Adam dipateni dening para pemburu.

Berkat karya ilmuwan aktif lan layanan lingkungan, karya aktif wis ditindakake ing taman wiwit 2009 nganti saiki:

Luwih anyar, impen long-saiki George Adams diwujudake - sawijining jembatan dibangun ing sebrang Kali Tana, sing nyambungake Taman Nasional Kora karo Meru Park . Ing wektu sing cedhak, rencanane kanggo ngeterake sawetara kewan saka panggonan Kenya , ing ngendi populasi wis tambah akeh.

Keanekaragaman hayati ing taman iki

Tlatah Taman Nasional Kora nduweni area 1788 meter persegi. km. Dumunung ing sadawaning Kali Tana ing elevasi 290 nganti 490 meter ing sadhuwuring segara. Pérangan utama taman diwakili ing wangun dhataran lan kafan, wilayah liyané ngliwati medan pegunungan. Ing taman ana gunung-gunung pulo, sing disebut inselbergs. Gunung paling dhuwur yaiku Mansumbi, kang dhuwuré tekan 488 meter.

Liwat tlatah Taman Nasional Kora, sawetara aliran mangsan, sing ilang ing musim kemarau, lan ing mangsa udan, ngisi kahanan garing lan pantai kanthi urip.

Cadangan ora sugih ing vegetasi. Ing ngisor iki sampeyan bisa nemokake akasia shrub sing urip ing pinggir Kali Tana, uga wit kurma lan wit poplar. Minangka fauna ing taman kasebut, nyenengake keragaman kasebut. Kene sampeyan bisa ketemu lan herbivora, lan pemangsa, lan pemulung. Sejatine, iki:

Taman Nasional Cora kudu dibukak kanggo mirsani alam liar ing Afrika, nyedhaki iwak ing Kali Tana utawa ngujoake srengenge sing ayu ing savannah Afrika.

Carane kanggo njaluk ana?

Taman Nasional Kora dumunung ing Provinsi Kenya. Saka kutha Nairobi sing paling gedhé mung 280 km. Kajaba iku, bisa ditemokake saka kutha Garissa . Kanggo nindakake iki, tindakake dalan A3. Sampeyan bisa njupuk mendhoan utawa nyewa mobil.